Omgekeerd afvalinzamelen

Hier klikken om het overzicht te downloaden van waar de ondergrondse containers in Dinxperlo gepland staan.

ROVA Containers

Het hele idee achter het ‘omgekeerd inzamelen’ is afval als grondstof te zien. Afval is voor recycling of grondstoffen heel goed herbruikbaar is, ons inziens een hele goede zaak. Voor Gft, papier en plastic krijgt u een eigen rolcontainer zoals u gewend bent. Het kleine beetje restafval wat dan nog overblijft doet u in de restafvalcontainer welke bij u in de buurt geplaatst wordt.

 

Onrust door planpresentatie!

Juist deze restafvalcontainers blijken nogal onrust te geven in het dorp. In een paar weken tijd hebben wij al vele reacties ontvangen over de uitleg zoals die is gegeven op de inloopavonden. De overeenkomst van deze klachten betreft vrijwel alleen de wijze van restafval inzameling. Met name de af te leggen afstand tot de geplande ondergrondse containers is voor veel mensen vrijwel niet te doen. De noodzaak van de populaire term ‘inwoner vergrijzing’ blijkt bij deze plannen ineens niet meer toegepast te worden. Wat blijkt is dat het geen uitzondering is dat (oudere) mensen (vv) 700 meter moeten afleggen voordat ze hun restafval kwijt kunnen. Bovenaan deze pagina kunt u via de link een plattegrond laden en inzien van waar de containers geplaatst worden. Uit de reacties kunnen we opmaken dat dit op de inloopavonden naar de inwoners toe nogal bot en met vreemde reacties is afgedaan, heel jammer gemiste kans om de inwoners mee te krijgen in een goed bedoeld project.
Hoe dan ook, ondanks de uitdrukkelijke toezegging van de wethouder zijn wij tot op dit moment nog steeds niet betrokken in deze plannen. Graag horen wij nu van u wat het voor u betekend om aan de plannen te kunnen voldoen. Wacht niet te lang en reageer nu per email, brief, FB, Twitter of via het formulier op de contact pagina.