Dinxpers Belang

belangenvereniging voor Dinxperlo

Actueel

Beggelderdijk 2019

Het college van de gemeente Aalten heeft zijn archiefkast opengetrokken en kijk.... daar liggen nog altijd voorstelllen voor de Beggelderdijk. En ja hoor, met een paar kleine aanpassingen kan het wel weer de deur uit en laten de raadsleden maar eens opnieuw beslissen. Met een beetje geluk leggen we het daarna weer voor een aantal jaren in de kast. Of het kan ook zijn dat de raadsleden het nu moe zijn en domweg meegaan in het college besluit, daar geloven wij echter niet in.

Het Dinxpers Belang heeft de eerste twee keer ingesproken bij de RTG.
De raad heeft de eerste twee keer het college haar huiswerk opnieuw laten doen.
Met de nodige arrogantie start het college nu de derde poging. Om een lang verhaal kort te houden, dit item zal u laten zien wat de door u gekozen raadsleden voor de veiligheid van u en dat van andere Dinxpersen doen.

Hieronder treft u de RTG stukken
RTG-1 Beggelderdijk
RTG-2 Beggelderdijk
Raadsledeninfo Beggelderdijk 11-06-2019


Buurt-AED omgeving Aaldersbeeklaan

De buurt rondom de Aaldersbeeklaan kan op korte termijn een AED verwachten die dag en nacht bereikbaar is. Dit is het gevolg van een sponsor actie welke is opgestart door Erica Baten. Een aantal sponsoren zorgde voor het startkapitaal en om de actie volledig te laten slagen zorgde het Dinxpers Belang voor een sluitende begroting.

Wat is een AED
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

Bij een hartstilstand telt elke seconde
Elke minuut daalt de overlevingskans bij een schokbare hartritmestoornis met 10%. Een ambulance is vaak te laat, die doet er gemiddeld 8 tot 10 minuten over. Daarom is juist een AED in je buurt van levensbelang. Vreemd genoeg hangen juist in de woonwijken veel te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. De ambulance is er vaak niet op tijd voor een goede overlevingskans. De Hartstichting raadt iedereen aan om te zorgen dat er zo dichtbij mogelijk een AED hangt die ook ‘s nachts bereikbaar is.

Ook een AED in uw buurt
Het Dinxpers Belang helpt u graag met het opstarten van een actie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 


 Oudere berichten staan in het archief