Dinxpers Belang

     belangenvereniging voor Dinxperlo

Actueel

De Beggelderdijk...

Voorlopig zitten we ermee opgescheept dus parkeren we dit hoofdstuk voor een paar maanden. We komen best wel erop terug want het gevaar is alleen maar erger geworden Schoolgaande kinderen die nu volop van de rijbaan gebruik (moeten)maken om nog maar te zwijgen over de fietsstrook die bij de rotonde over vele meters afstand vaak tot 20 cm. onder water staat.

Intussen heeft iedereen "de verbetering" van de Beggelderdijk kunnen ervaren. Helaas is er geen fatsoenlijke oplossing gekomen, er ligt gewoon een ondermaatse weg voor de entree van Dinxperlo. Een gemiste kans voor een juiste entree van ons dorp welke er niet is gekomen ondanks de grote steun van Gemeente Belangen, BBB-HMV en D66.

In 2018 hebben velen op het CDA gestemd vanwege hun toezegging voor het tot stand komen van de toekomstbestendige oplossing, een nieuw trace voor de Beggelderdijk. Na de verkiezingen volgde een onbegrijpelijke actie door die kiezers te verlaten door te zeggen dat niet alles mogelijk bleek te zijn. Wij voelen ons zwaar misleid en met ons heel veel inwoners van Dinxperlo. Nee, dan toch liever een partij die vooraf gewoon nee of ja zegt, dan weet tenminste wat je aan hun hebt.

Maar goed, na zoveel jaar vergaderen en maken van kosten dus geen erkenning voor Dinxperlo. Verder is onze voorspelling helemaal uitgekomen. De (enorme) kosten van de A.de Ruiterstraat en Dijkstraat in het dorp Aalten worden in een zin met de (onderhoud)kosten van de Beggelderdijk genoemd zodat de kosten verborgen worden gehouden.

Hadden wij het dan verkeerd gezien? Nee hoor en gelukkig mag door de jaren heen Dinxperlo zich gesteund voelen door partijen die gemeente breed kijken zoals Gemeente Belangen, BBB-HMV en D66.

Nu het stemmen in aantocht is wordt er weer van alles van stal gehaald. Schreeuwende borden, gratis hebbedingetjes en partijleden die je nu ineens op straat of in de media ziet verklaren dat Dinxperlo ook belangrijk is.... Maar beste inwoners van Dinxperlo, als u binnenkort gaat stemmen voor de gemeenteraad let er dan op of de partij van uw keuze ook een partij is die echt wat betekend voor Dinxperlo. En als u op een persoon uit Dinxperlo stemt, kijk dan of die persoon ook op een verkiesbare plaatst staat en dat hij/zij niet alleen als stemmentrekker op het plaatje staat. Iemand die in de raad dus geen enkele inspraak heeft!

Enne verder, nee hoor wij zijn geen politieke partij,
op ons kunt u dus niet stemmen!


Laat CDA Dinxperlo vallen

16 sept. '20 - Het riekt naar kiezersbedrog, het zal toch niet waar zijn..?
In 2017/18 nog hoog op het lijstje van van het CDA-Aalten en het leverde hun veel extra stemmen op. Nu is de Dinxperlo een grote hobbel voor de fractie en het smoezenboek is niet groot genoeg. De belangrijkste factor ligt bij de fractie in Aalten. Zijn de geruchten dan toch echt waar dat er een bepalende achterban is die zaken uit het dorp Aalten belangrijker vinden dan zaken uit de gemeente Aalten? Het is niet de eerste keer dat ons dingen opvallen. 
 
Als het college zijn zin krijgt zit Dinxperlo binnen de kortste keren voor jaren op slot met allerlei omleidingen. Naast levensgevaarlijke situaties krijgen de aanwonende te maken met een sterke verhoging van de geluidsbelasting door o.a. bomenkap voor wegverbreding.
De Beggelderdijk is en blijft een ontsluitingsweg voor Dinxperlo.... Terwijl in het dorp Aalten goed uitziende straten voor enkele miljoenen vertimmerd worden, schepen ze Dinxperlo af met een goedkope renovatie van een weggetje vol verkeersremmers omdat mensen die niks hebben met Dinxperlo (en er niet wonen) gesteund worden door een deel van de raad (CDA, VVD, PP) die Dinxperlo de rug toedraaien. Ja als het "klaar is" komen ze vast wel met een lijstje dat het veel gekost heeft en dat Dinxperlo blij moet zijn. Terwijl je het hebt over een ontsluitingsweg voor Dinxperlo, dat zou toch een fraaie uitnodigende toegangspoort moeten worden. Zou het zijn dat ze nog steeds niet begrijpen dat mensen graag naar Dinxperlo komen voor hun inkopen! Of zijn er andere reden, dat ze de populariteit van Dinxperlo proberen te drukken?

 


Intussen hebben wij al een groot aantal reacties ontvangen. Velen hebben in 2018 op het CDA gestemd vanwege hun toezegging en nu deze onbegrijpelijke actie. Wij voelden ons gesteund door Gemeente Belangen, HMV en D66 maar dat was net niet genoeg. Binnenkort moet u weer stemmen voor de gemeenteraad, wij weten het wel!

U kunt nog steeds u mening geven via . U kunt ervan op aan dat wij er zeer vertrouwelijk mee omgaan en uiteraard houden wij u op de hoogte. Wilt u mee praten dan horen wij dat ook graag, u bent van harte welkom.


 Oudere berichten staan in het archief