Overlast hondenpoep

Allereerst, het mag duidelijk zijn, het ligt niet aan de hond maar wel aan zijn baasje! Hondenpoep is één van de oorzaken van het vervuilen van straten, speeltuinen, plantsoenen en parken. Hondenpoep is vies, onhygiënisch en is heel vervelend als je erin trapt. Het opruimen van hondenpoep is daarom ontzettend belangrijk om de straten schoon te houden. Hondenpoep opruimen is de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaren. Zij moeten erop letten waar hun viervoeter zijn behoefte doet en dient dit op te ruimen.

Er zijn verschillende manieren om hondenpoep op te ruimen. Naast het gebruik van hondenpoep schepjes om de poep op te scheppen zijn er speciale hondenpoep zakjes om de hondenpoep mee op te ruimen. Daarvoor staan overal in de gemeenten speciale afvalbakken met daarbij gratis hondenpoep zakjes. Het volle zakje kan dus gelijk in de vuilnisbak worden gedeponeerd en zo is de hondenpoep opgeruimd. 
Helaas komt het vaak voor dat de zakjes domweg tussen de struiken of zelfs op het gras worden achtergelaten. Voor sommigen is het echt niet duidelijk maar als er geen vuilnisbak in de buurt staat neem het dan mee naar huis en gooi het daar in de vuilnisbak.