N819 Handtekeningenactie

Een handtekeningactie op donderdag 11 juni, voor een veiliger stuk weg tussen Dinxperlo en Aalten, ook bekend als de provinciale weg N819. De grootschalige werkzaamheden van enkele jaren terug werd opgezet vanuit het idee de weg verkeersveilig te maken. Echter vanaf het moment dat de weg is opgeleverd zijn er klachten, soms kleine en soms grote klachten.

Tijdens een autorit op de N819 ervaar je maar al te vaak een aantal gevaarlijke situaties. Het ontbreken van een rijbaanscheiding geeft grote onduidelijkheid en menige automobilist blijft dan ook tot ver over de denkbeeldige middengeleider rijden. N819 AfschotTezamen met het vrij hoge verval van de rijbaan naar de (zachte)berm toe, vormt er zich een weg waar zich dagelijks zeer ernstige en gevaarlijke situaties voordoen. Tegenliggers moeten dan ook regelmatig met hun voertuig van de weg waarmee dit, door het enorme verval van de weg naar de berm, een direct einde betekend van de noodzakelijke stuur controle. Dit verval belemmerd gelijktijdig ook het weer terugplaatsen van het voertuig naar de rijbaan. Personenauto’s lopen bij een dergelijk voorval dan ook niet zelden (lichte) schade op aan stuurinrichting en/of banden. Een schade welke men vaak pas op een later tijdstip bemerkt.

Dinxpers Belang is op verzoek van veel inwoners dan ook gestart met een actie welke naar verwachting gemeente breed wordt opgepakt teneinde de weg verkeersveiliger te maken. Donderdag 11 juni a.s. krijgen de inwoners alvast gelegenheid om hun handtekening te plaatsen voor een veiliger verkeers afwikkeling. Bij o.a. de Aldi en de Jumbo staan vrijwilligers van het Dinxpers Belang met actieformulieren. De verzamelde handtekeningen zullen overhandigd worden aan de betreffende afdeling van de provincie.