Dorpscentrum

Het dorpscentrum, wat kan het Dinxpers Belang daar mee?
Allereerst, het Dinxpers Belang geeft ook ondersteuning aan de middenstanders in Dinxperlo. En inderdaad die hebben een eigen vereniging (Iodus) dus die redden zich zelf toch wel zou je zeggen.
Dat is ook zo maar dan heb je het eigenlijk niet meer en niet minder over het huidige winkel aanbod. Daar hebben wij dus geen enkele grip op.

Het Dinxpers Belang is spreekt meer over de algemene dingen in en rond het centrum heen. Zoals b.v. het marktplein, centrum inrichting en het uitdragen van de wensen welke onze leden hebben ten aanzien van dit centrum. Daardoor wordt er daar waar mogelijk toch rekening gehouden met de inwoners.

Nee…, wij kunnen geen supermarkt dwingen om zich in het voormalige C1000 pand te vestigen. Wij zijn geen ondernemers, geen verhuurder van bedrijfspanden dus wij hebben geen mogelijkheid om het winkel aanbod te sturen. Dat is maar goed ook want ondernemen is een vak op zich, daar moet een buitenstaander zich ook niet mee bemoeien. Het winkelaanbod is immers altijd zelf regulerend, d.w.z. bij een evenwichtige vraag en aanbod, komen of gaan er als vanzelf winkelbedrijven in een centrum. 

Bedenk wel dat klachten van mensen dat b.v. een bepaalde soort winkel verdwijnt ook direct te maken heeft met het koop beleid van diezelfde ‘klagende’ mensen. Als een winkel enkel en alleen bezocht wordt voor de z.g. ‘vergeten’ artikelen, dan geeft men deze winkels geen kans om hun standplaats te kunnen behouden. Daarnaast is het goed om te zien dat veel mensen weer in ons dorp winkelen. De gezelligheid van onze dorps eigen winkels, hun (sterke) specialisatie, deskundigheid en jarenlange ervaring geven een beter en tevreden gevoel over de aankoop. Ook is het goed te zien dat ondanks het extra van geboden kwaliteit en service vaak de prijs niet verschilt van die bij de groot winkelbedrijven in de grotere steden.

 

Kom winkelen in Dinxperlo                 
IodusOntdek een winkelaanbod waar wij trots op kunnen zijn, ontdek waar een relatief klein dorp groot in is. Of het nu gaat om de dagelijkse levensbehoeften, mode voor jong en oud, de stoffering en inrichting van uw interieur, woonaccessoires, elektronica en witgoed, boeken en kantoorartikelen, speelgoed, fietsen, bouwmarkt enz. Meer weten kijk ook op de website van Iodus, klik daarvoor op het logo -»

U vindt het in Dinxperlo en parkeren is hier overal gratis.