Ongeval op Beggelderdijk

Hoe vaak nog van dit soort berichten?
Op de Beggelderdijk in Dinxperlo vond onlangs wederom een ongeval plaats waarbij er (gelukkig) slechts sprake was van materiële schade. Zo af en toe schiet dit bericht terloops ergens in de (social)media voorbij. Politie komt er niet voor en waarschijnlijk zal het bericht Aalten niet eens bereiken. Het is dan ook wel de vraag of ze daar überhaupt geïnteresseerd zijn in de (inmiddels veel besproken) Beggelderdijk.

Oplossing dringend noodzakelijk
Het is nu gewoon hoog tijd dat er eindelijk een goede oplossing komt voor dit stukje weg. Het onderhoud dat al jaren niet meer is uitgevoerd en de huidige politieke vertragingstactiek is in principe verantwoordelijk voor de ongevallen op dit traject. Natuurlijk heeft het ook met geld te maken, maar wees daar als gemeente dan wel eerlijk in. Nou ja, na aandringen geeft de wethouder dan ook toe dat het een schatting is op basis van een totaal andere insteek en ook nog eens tot ver in het grondgebied van de Oude IJsselstreek. Wij zien het echter als een bewuste en kwalijke poging tot indoctrinatie tot ondermijning van een voorliggend plan.

Onkunde of gewoon onwil
Wij hebben de drie ronde tafel gesprekken bijgewoond c.q. ingesproken maar als dan een aantal van de aanwezige raadsleden al niet weten waar de Beggelderdijk ligt…. wat mogen wij dan verwachten van deze mensen? De wethouder doet er nog een schepje bovenop doet door te zeggen dat het allemaal meevalt en de weg vergelijkbaar is met de Nijverheidsweg, Bocholtsestraat en Aaltenseweg in het dorp Aalten. Nou dan ben je op zijn zachts gezegd toch wel helemaal de weg kwijt.

Wethouder Nijland geeft aan “precies” te weten hoeveel verkeer er over de Beggelderdijk gaat. Wij vermoeden dat de lage aantallen ook uit zijn geroemde computersimulatie komen. Handmatige tellingen van buurtbewoners en die van het Dinxpers Belang doen er voor hem helemaal niet toe, want ja die vallen inderdaad veel hoger uit. Dat die aantallen gebaseerd zijn op de werkelijkheid trekt hij zelfs ter plekke in twijfel. Inmiddels zijn we drie RTG bijeenkomsten verder en op de laatste was de wethouder nog steeds niet in staat om te vertellen op welke wijze en wanneer de tellingen zijn gedaan. Duidelijk is dat het een volslagen misplaatste berekening is waarbij alleen rekening is gehouden met het (mogelijke) wijkbestemmingsverkeer.

Met de verkiezingen in zicht heeft de raad de beslissing wederom uitgesteld. Inderdaad dat zag iedereen al wel aankomen want eerst willen ze u stem graag hebben.