Muziekkoepel Dinxperlo in andere handen

Tijdens een ledenvergadering van het Dinxpers Belang is enkele jaren geleden besloten om de eerder in beheer verkregen muziekkoepel zo mogelijk over te dragen aan een andere vereniging. De voorkeur lag om de muziekkoepel te behouden voor Dinxperlo en omstreken. Gelijktijdig ook wel een vreemd besluit volgens het bestuur van Dinxpers Belang, want gedurende vele jaren werd de muziekkoepel regelmatig op verschillende plaatsen ingezet maar vanuit het dorp Dinxperlo was er totaal geen vraag naar mogelijke inzet. 

Voor het bestuur van het Dinxpers Belang was het dan ook niet zo heel bijzonder dat er geen vereniging in Dinxperlo was te vinden die het beheer wel wilde overnemen. Bennie Berendsen, voorzitter van Dinxpers Belang vertelt: “Gedurende twee jaar is naar een andere gebruiker gezocht. Voor ons zelf als Dinxpers Belang werd het te moeilijk om de muziekkoepel te behouden. De kosten waren nog wel te behappen maar als vereniging kregen we naast noodzakelijk onderhoud te maken met verzekeringskosten tijdens het verplaatsen over grotere afstanden. Daarnaast was gebruik op afstandlocaties steeds moeilijker omdat er telkens een tractor moest worden ingehuurd.” 

De muziekkoepel werd tot voor de coronaperiode jaarlijks ingezet bij het Bloemencorso Festunique in Beltrum. Ook bij het jaarlijkse Harmonicafestival in Anholt was de muziekkoepel het middelpunt van de festiviteiten. Bijzonder opvallend was ook enkele jaren geleden de inzet bij het regionale schuttersconcours in Ulft. Aan beide zijden geflankeerd door een lange trailer die eindigden in een kleedruimten. “Een schitterende oplossing voor het verkrijgen van een ruim 40 meter brede frontpodium.” De laatste twee jaar lag om de bekende coronamaatregelen ook het gebruik van de muziekkoepel stil. 

En dan, plots komt er iemand die de muziekkoepel nieuw leven in wil blazen. Het bestuur is verheugd dat de muziekkoepel dan toch nog in Dinxperlo kan blijven. Afgelopen week heeft het Dinxpers Belang de muziekkoepel overgedragen aan Wouter Takke Verhuur.

Bennie Berendsen (vz) en Wouter Takke

Fanatieke jonge mensen die zeker niet tegen het werk opzien om de Muziekkoepel een kans te geven in Dinxperlo en omgeving. Wouter heeft met zijn verhuurbedrijf de mogelijkheid om alles in eigen beheer te houden, van opslag tot en met het tractortransport naar en van een evenement. Met het verloren gaan van het Dinxpers Bordes voor het voormalige raadhuis zal de Muziekkoepel mogelijk de kans krijgen om de bordesfunctie over te nemen. Ongetwijfeld is de muziekkoepel inzet bij tal van andere evenementen mogelijk. “Met de verwachtingen rondom het centrumplan en het goede contact met de ondernemersvereniging zullen wij de muziekkoepel (anno 1968) nog regelmatig in het dorpsgezicht tegenkomen en blijft het stukje nostalgie bewaard voor ons dorp.”

De Band week 14