Geslaagde 50 Plus Beurs Aalten

Meer dan vijftig enthousiaste exposanten leverde een belangrijke bijdrage aan het succes van de vierde 50 Plus Beurs welke dit jaar in Aalten werd gehouden. Een groot aantal bezoekers maakte gebruik van de uitnodiging om deze gratis beurs te bezoeken. De organiserende combinatie, de Soba (oudere bonden uit Aalten en Dinxperlo) en het Dinxpers Belang doet vermoeden dat de bezoekers zich beperken tot genoemde plaatsen. Niets is echter minder waar, ook uit Winterswijk, Lichtenvoorde en Varsseveld kwamen geïnteresseerden op de inmiddels bekende 50 Plus Beurs af.

Met de nieuwe locatie, het partycentrum ’t Noorden blijkt een goede keus te zijn gemaakt. Over meerdere grote zalen verdeeld werd een grote verscheidenheid van artikelen en adviezen op allerlei gebied geboden. Merkbaar is de grote zorgvraag, gelukkig had de organisatie gelet op voldoende aanbod in die richting.
Bij de opening van de beurs merkte de organisatie voorzitter Jan Hofman op dat het de eerste keer in het korte bestaan van de 50 Plus Beurs is dat er ‘Nee’ aan de exposanten moest worden verkocht. De grote toeloop van aanbieders maakte een wachtlijst noodzakelijk. Vanwege het succes dan ook niet verwonderlijk dat exposanten van voorgaande jaren ieder jaar weer terug komen. De organisatie is er dan ook trots op een grote verscheidenheid van aanbieders op de beurs te hebben. Voor het eerst op de beurs was ook de gemeente Aalten en werd de bezoekers de gelegenheid geboden om direct vragen van de aanvullende zorgvoorzieningen beantwoord te krijgen.

Veel was er te ontdekken, bijna te veel om op te noemen. Lopend langs de stands gaat het van zorg tot schoenen, bloemen, tandzorg, rijwielen en computerhulp. Verder aandacht voor het (levens bestendig) wonen en de tuin afstemmen op het eigen kunnen. De speciale aanbieding van uitjes in een Limburgs hotel maakte het beursaanbod compleet voor de doelgroep.

De trektocht langs de hoeveelheid standhouders maakte het als vanzelf dat men aangetrokken werd door de geur van een maaltijdenstand voor mensen die zelf niet (kunnen) koken. Dat was lekker proeven van erwtensoep of jachtschotel…. Heerlijk! Met een gezellig muziekje, een live optreden van zanger gitarist Hans op de achtergrond kon de middag eigenlijk niet meer stuk.
Opvallend waren toch wel de actieve acties van de standhouders en de uitgebreide informatie welke doorlopend werd verstrekt. Uiteraard grote aftrek van folders, boekjes en gratis graaiwerk zoals de balpen, crème, olie en scrubjes om thuis nog eens na te genieten. Kenmerkend was dat achteraf de bezoekers allen een zeer tevreden indruk maakten. De grote drukte maakte dat de beurs ook voor de exposanten als bijzonder geslaagd mag worden beschouwd.

Niet onvoorstelbaar dat het in de toekomst wel eens noodzakelijk zou kunnen zijn dat naast meer openingsuren ook een nog grotere locatie noodzakelijk zal zijn. En inderdaad het was zoals de organisatie vooraf al aankondigde, een heerlijke en enorm gezellige beurs, zeker om te onthouden en volgend jaar weer te bezoeken!