Buurt-AED omgeving Aaldersbeeklaan

De buurt rondom de Aaldersbeeklaan kan op korte termijn een AED verwachten die dag en nacht bereikbaar is. Dit is het gevolg van een sponsor actie welke is opgestart door Erica Baten. Een aantal sponsoren zorgde voor het startkapitaal en om de actie volledig te laten slagen zorgde het Dinxpers Belang voor een sluitende begroting.

Wat is een AED
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

Bij een hartstilstand telt elke seconde
Elke minuut daalt de overlevingskans bij een schokbare hartritmestoornis met 10%. Een ambulance is vaak te laat, die doet er gemiddeld 8 tot 10 minuten over. Daarom is juist een AED in je buurt van levensbelang. Vreemd genoeg hangen juist in de woonwijken veel te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. De ambulance is er vaak niet op tijd voor een goede overlevingskans. De Hartstichting raadt iedereen aan om te zorgen dat er zo dichtbij mogelijk een AED hangt die ook ‘s nachts bereikbaar is.

Ook een AED in uw buurt
Het Dinxpers Belang helpt u graag met het opstarten van een actie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Neem vrijblijvend contact met ons op.