Ambulance onder de norm

Dat wat wij in Dinxperlo al jarenlang weten en ervaren is nu eindelijk door gedrongen tot aan de minister zelf. Ambulance 11Ondanks prestatie afspraken met de ambulance, worden deze in de gemeente Aalten niet gehaald. Van de 500 spoedritten (=dreigend levensgevaar) komt bijna twintig procent niet op tijd. Dat betekend dat bijna 1 op de 5 spoedgevallen niet binnen de gestelde tijd gehaald worden.. Opvallend is dat prestaties in het ambulancegebied Noord- en Oost Gelderland over het geheel onder de geldende normen liggen.

Na de jaren lange acties die er in Dinxperlo zijn gevoerd wil de PP een onderzoek naar de haalbaarheid van een ambulancepost in Aalten of Dinxperlo en/of de banden met de Duitse ambulancedienst aanhalen.
Waar zijn de goede afspraken welke in Dinxperlo een aantal jaren geleden waren gemaakt met de Duitse ambulancedienst. Veel mensen hebben aan deze combinatie hun leven te danken.
De echte reden van het stopzetten is vrij onduidelijk, hoewel, dat had iets te maken met wie de kosten moest betalen… of anders gezegd hoeveel is een mensenleven waard!
Wij zijn benieuwd of de politiek in staat zal zijn dit (weer) op de rails weet te krijgen.