Electrocar in Dinxperlo

De eerste Dinxperse Electrocar is op feestelijke wijze in gebruik genomen. Wethouder Rijks was uitgenodigd om als eerste plaats te nemen naast Hans Bulsink, laatste als afgevaardige van de Vrienden van Dr.Jenny.

ECar 470Het vervoermiddel kan worden ingezet voor een bezoek aan de huisarts, kerk, kapper en noem maar op. Naast Dinxperlo rijdt hij ook naar Breedenbroek, de Heurne, IJzerlo, Suderwick, de Spork, Anholt en/of Isselburg.

Gedurende een paar jaar was er al de wens aanwezig voor een vervoermiddel ter overbrugging van kleine afstanden. Het initiatief komt van de Vrienden van Dr.Jenny, Careaz Dr.Jenny, Estinea, Figulus Welzijn en Dinxpers Belang. Iedereen, jong en oud die door een (tijdelijke) beperking problemen hebben met vervoer kunnen er gebruik van maken. Per rit kunnen maximaal drie mensen inclusief rollator of een inklapbare rolstoel vervoerd worden.

De Electrocar is zeven dagen per week tussen 9.00 en 19.00 uur te reserveren via telefoonnummer 06 1045 7804. Het gebruik is gratis, maar per rit is een vrijwillige bijdrage zeer welkom waarmee o.a. de onderhoudskosten betaald kunnen worden.