Heelweg Groep

Doel van de Heelweggroep is om de Heelweg met zijn bijzondere grensligging weer in beeld te brengen. Daarnaast is het streven om de grens te veranderen in een toeristische attractie. De tot nu toe gerealiseerde projecten maken van de grens en dan met name van de Heelweg als grensstraat een toeristische trekpleister.

 Budeken300Op de hoek Heelweg/Sporkerstrasse/Keupenstraat, op de plek waar in de 20e eeuw een ‘Büdeken’ met slagboom stond, staat nu moderne variant van het voormalige grenswachterhuisje. Op de panelen wordt van de bijzondere grensgeschiedenis weergegeven.

Aan de andere zijde van de Heelweg, bij de Bruggenhutte waar zich ooit de tweede grensovergang bevond treft men, naast een authentieke slagboom een tweede ‘Budeken’ met informatie welke aansluit op de eerste genoemde.

Dinxperwick-Vlag

Het groenperk voor de Michaëlskirche heeft inmiddels nieuwe planten, bestrating en zitbanken gekregen. Momenteel buigt zich de werkgroep over het renoveren en zichtbaar maken van de oorspronkelijke grensstenen.

 


 

De werkgroep Heelweg is ontstaan door de samenwerking van de Stichting Bewaar ’t Olde, Heimatverein Suderwick, Dinxpers Belang, VVV Dinxperlo en gemeente Aalten. De projecten worden mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Euregio, Stadt Bocholt en gemeente Aalten.