Dinxpers Belang

belangenvereniging voor Dinxperlo

Centrumplan

Donkere wolken

[06-10-2019] Dagelijks nemen grote en kleine ondernemingen beslissingen op basis van Locatus Data, de beheerder van databanken over het veranderende winkellandschap.
Zij zien een onomkeerbare verandering in koop- en verkoopgedrag. Hun conclusie: er hangen donkere wolken boven de winkelmarkt. Daarvoor hebben ze het gehele speelveld samengevat in één infographic.

Met hun toestemming mogen wij u dit aanbieden op onze website.
Onder de kop Donkere wolken boven de winkelmarkt wordt er inzicht geboden op de werkelijke feiten.
Lees het blogbericht hier: https://locatus.com/blog/donkere-wolken-boven-de-winkelmarkt/


Een kink in de kabel

[2018-2019] Achter de schermen is intussen veel gebeurd, een visie kan alleen tot stand komen als ondernemers meewerken en dat heeft gewoon tijd nodig. Zodra de neuzen dezelfde kant uitstaan kunnen we van start gaan…. dachten wij.

Dan gaat de politiek zich er mee bemoeien, ze worden wakker en wat blijkt; Er moet eerst een visie op het centrum van Dinxperlo worden ontwikkeld. Er is zelfs een partij die het hoog op de agenda zet alsof er nog nieuw gestart moet worden. Met welk doel? Willen ze ontwikkelingen in Dinxperlo vertragen? Er ligt immers een visie die klaar staat om uitgewerkt te worden, sterker nog er ontbreekt slechts een handtekening en de 'schup geet de grond in'.

Nee hoor, we gaan eerst inspraakavonden beleggen en de bevolking erbij halen. Sprekers die geen kaas hebben gegeten om een bedrijf op poten zetten en ook te behouden geven uitvoerig een mening. Een mening waarvan je op afstand al kunt zien dat het nooit haalbaar zal zijn. Toch geloven inwoners vaak in een dergelijk concept omdat het mooi lijkt. Tussen mooi en werkbaar ligt echter een wereld van verschil. Allereerst, als ondernemers iets willen doen met hun bedrijf dan zijn dat toch hun plannen die moeten passen in het totale plaatselijke plaatje. Daarnaast niet het minst belangrijk, het is grotendeels hun geld waarmee dat moet gebeuren!

Door de inwoners erbij te halen worden de meningen zo divers dat er geen enkel plan meer ontwikkeld kan worden. Enkel al de locatie waar de supermarkten Jumbo en Aldi moeten blijven en/of komen kent al vele gezichten.

De ontwikkeling wil nu zeker niet echt meer vlotten maar inmiddels staan ontwikkelingen in winkelbedrijven niet stil. Sommigen vinden het vreemd dat internetverkopen steeds grotere vormen aanneemt. Samenwerking zou een sterke tegenpool kunnen zijn voor het internet gebeuren. Ontwikkelingen in het dorp worden momenteel tegen gehouden door o.a. hoge huur, hoge personeelskosten een lage shoptraffic. Het ontbreken van leuke terrasjes en goede restaurantjes die een dagje shoppen compleet maken, maakt het er ook niet beter op.


Ontwikkeling Centrumvisie 2012

[2011-2012] Ontwikkeling Centrumvisie Dinxperlo, bij velen nu pas bekend, anderen (ondernemers en het Dinxpers Belang) werken er al jaren aan.

De gemeente besluit een z.g. Denktank Dinxperlo te vormen welke een nieuwe visie voor het behoud van de leefbaarheid voor de kern Dinxperlo zou ontwikkelen. De Denktank Dinxperlo bestaande uit een samenwerking van het bedrijfsleven, de woningbouwstichting, sport- en recreatiestichting, Dinxpers Belang en de gemeente.

In eerdere vermeldingen heeft u het verloop kunnen meemaken. Nu 2019 en terugkijkend: de visie is op papier gezet en de Denktank heeft deze gespiegeld aan de mening van de inwoners in de kern Dinxperlo. De visie concentreert zich met name op het gehele centrumgebied en is klaar om uit te werken. Er staat weinig meer in de weg om te komen tot een mooi compact (winkel)centrum.